Tidigare fondinsamlingar

Kvitton på tidigare utbetalningar finns här. 
……..
Tidigare insamlingar har gått till följande ändamål:

Djurrättsaliansen är en av Sveriges största djurrättsorganisationer. De dokumenterar svenska grisgårdar, minkfarmer, hönserier, mjölkgårdar, kycklingfabriker och fiskodlingar för att kunna visa upp djurens verklighet. Deras undersökningar och avslöjanden har resulterat i stor mediauppmärksamhet under åren. Djurrättsalliansen driver också kampanjen Stoppa Primatförsöken för att sprida information, väcka opinion och slutligen få igenom ett förbud mot användning av primater i djurförsök. I Sverige bedrivs djurförsök även på hundar, katter, kaniner, råttor, fåglar m.m. Deras granskning av de uppmärksammade hundförsöken på Göteborgs Universitet i januari 2019 blev stort i media. De uppmanade universitetet att avbryta försöken, erbjöd sig att ta över ansvaret för hundarna samt överlämnade över 84.000 namnunderskrifter till GU. Djurrättsalliansen har även kartlagt den svenska pälsindustrin genom att läsa inspektionsprotokoll, miljödomar och forskningsrapporter. De arbetar med att påverka företag att bli pälsfria, i första hand genom dialog, men även i form av kampanjer, informationsspridning och protester.

Animal Equality är en av de ledande internationella djurskyddsorganisationerna med fokus på djur i livmedelsindustrin. De grundades 2006 och finns i 8 länder. Arbetsområdena är att efterforska och dokumentera djurindustrin, att nå ut till samhälle, företag och politiker, att driva kampanjer samt att utbilda högskole- och universitetsstudenter. Visionen är att alla djur respekteras och skyddas. Animal Equality har fått toppbetyg av Animal Charity Evaluators (ACE), som letar upp, granskar och rekommenderar de mest effektiva djurrättsorganisationerna.

 

gotland-bild-fondGotlands Djurfristad arbetar helt ideellt med att omhänderta avlivningshotade, vanvårdade eller övergivna sällskaps- och lantbruksdjur och ger dem goda liv på fristaden. Djurfristaden jobbar även förebyggande genom att informera om djurens situation i livsmedelsindustrin och hur man kan göra skillnad. De jobbar för att höja djurens status genom att folkbilda om miljöfrågor, om djurens behov samt om djurens naturliga beteende och känsloliv. Genom att visa upp goda djurförhållanden på sin gård samt hålla i utbildningar och seminarier inspirerar de till ett etiskt förhållningssätt till djur och till en hållbar livsstil. Visionen är ett samhälle helt utan djurförtryck.

world animal protection

World Animal Protection är en internationell organisation som arbetar för djurvälfärd i de delar av världen där djurskyddslagen är bristfällig eller helt saknas. De har rådgivande status hos både FN och Europakommissionen och finns i de flesta länder. Fokus ligger på husdjur, komersiellt utnyttjade vilda djur, lantbruksdjur och nödhjälp efter katastrofer. De arbetar även med utbildning inom djuretik i skolor och bland djurägare.
……

Forska Utan Djurförsök är en svensk stiftelse som ger ekonomiskt stöd till forskning som kan ersätta djurförsök. De består av både forskare och lekmän och ger forskningsanslag, informerar och påverkar politiskt. Plågsamma djurtester sker idag på miljontals djur såsom hundar, fåglar, möss, kaniner och apor m.m. Odlade celler, datormodeller, tekniska lösningar och kemiska analysmetoder är några metoder som tack vare stiftelsen kunnat börja ersätta djurförsök.
.
..

..

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med ca 35 000 medlemmar. De är partipolitiskt obundna och arbetar med lagliga metoder – informationsspridning, opinionsbildning och politisk påverkan – för ett samhälle som inte förtrycker, tvingar eller utnyttjar djur. Djurens Rätts ekonomi är helt beroende av frivilliga bidrag och basen är lokalt aktiva medlemmar.